Bahan-bahan:
2 sudu butter
2 sudu tepung gandum
300ml full cream
1/2 biji bawang holland (dicincang)
2 keping bay leaves
3 gram oregano
3 gram thyme
350 gram meatball
1 sudu teh serbuk lada hitam
50 gram cheese cheddar
Cendawan butang (optional)
2 sudu butter
2 sudu tepung gandum
300ml full cream
1/2 biji bawang holland (dicincang)
2 keping bay leaves
3 gram oregano
3 gram thyme
350 gram meatball
1 sudu teh serbuk lada hitam
50 gram cheese cheddar
Cendawan butang (optional)
Cara-cara:
- Cairkan butter.
- Masukkan tepung gandum.kacau hingga sebati dengan butter.
- Masukkan susu dan bahan lain...kecuali meatball.
- Masak dengan api sederhana hingga agak pekat sedikit. Ketepikan.
- Goreng meatball dengan sedikit minyak/butter cair dan ketepikan.
- Masukkan meatball dlm bekas foil, hiaskan dengan capsicum merah/hijau ikut suka hati..curahkan sos putih td...dan bakar dgn suhu 170' selama 15 minit.
- 5 minit akhir keluarkan sekejap dr oven, boleh tabur mozarella cheese dan bakar semula 5 min. Siap.
- Nak tabur parmesan cheese pun ok..sodappp..
Selamat mencubaa yee..sila share
No comments:
Post a Comment